Mila Popović: Koliko god odbornika da naprednjaci napabirče, nemaju legitimitet

“Stranka slobode i pravde zajedno sa Pokretom slobodnih građana, Pokretom za preokret i sindikatom Sloga formiraće zajedničku odborničku grupu. Pošto je glasanje za predsednika Skupštine tajno, naša odbornička grupa neće učestvovati u tom glasanju. Pozvaćemo i ostale opozicione odbornike da učine isto. Na taj način ćemo moći da vidimo ko je to izneverio poverenje građana Beograda, odlučio da otpočne saradnju sa SNS i glasa za njihov predlog za predsednika Skupštine”, kaže za Danas Mila Popović, predsednica gradskog odbora Stranke slobode i prade.

Prema njenim rečima čiju god podršku naprednjaci budi imali i koliko god odbornika da napabirče, ta vlast nema legitimitet jer su Beograđani većinom glasali za opoziciju i za promene u Beogradu.

“Naša odbornička grupa nastaviće da ukazuje na štetne projekte i odluke ove vlasti, da nudimo rešenja i predloge koji će poboljšati život Beograđana. Očekujemo da će ova Skupština biti oročena i da ćemo ići na nove izbore, a do tada naša odbornička grupa biće najoštrija opozicija ovom režimu” ,kaže Popovićeva..

Na dnevnom redu eograda je izbor verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika i izbor predsednika i zamenika predsednika gradskog parlamenta. Sednicom će, do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Skupštine grada Beograda, predsedavati najstariji odbornik, a to je Vladeta Janković.

Rašković Ivić: Narodna stranka će sarađivati sa koalicijom Moramo i DS

Na izborima 3. aprila lista oko Srpske napredne stranke predsednika Srbije Aleksandra Vučića osvojila je najviše glasova i 48 odbornika u Skupštini Beograda koja broji ukupno 110 mesta.

Lista „Ujedinjeni za pobedu Beograda – Vladeta Janković“ ima 26 odbornika, zeleno-leva koalicija „Moramo“ 13, koalicija oko Socijalističke partije Srbije (SPS) osam, koalicija NADA sedam, a po četiri odbornika imaju Zavetnici i Dveri.

Predsednik SPS Ivica Dačić gostujući na RTV Vojvodine najavio je da će SPS i SNS formirati zajedničku vlast u Beogradu i da će predsednik parlamenta biti iz koalicije SPS-Jedinstvena Srbija, odnosno Nikola Nikodijević, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs