Đurović je, uz osvrt da su sugestije NDI tokom izrade važećeg Poslovnika Skupštine, donešenog 2006. godine, značile i uvođenje novih i jačanje do tada postojećih nadzornih mehanizama, ocijenila da aktuelne prilike, kao i protok vremena iziskuju promjene i u tom segmentu

Formirati novu radnu grupu za izradu Zakona o Skupštini

Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin

Radna grupa koja je radila na Zakonu o Skupštini nije isporučila konkretnije rezultate, pa je u najskorije vrijeme neophodno formirati novu, ocijenila je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Iz Skupštine su kazali da je Đurović danas razgovarala sa regionalnim direktorom za programe Centralne i Istočne Evrope u okviru Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), Robertom Benjaminom.

Đurović je, uz osvrt da su sugestije NDI tokom izrade važećeg Poslovnika Skupštine, donešenog 2006. godine, značile i uvođenje novih i jačanje do tada postojećih nadzornih mehanizama, ocijenila da aktuelne prilike, kao i protok vremena iziskuju promjene i u tom segmentu.

Kako se navodi, Đurović je ukazala na neophodnost i važnost usvajanja zakona o Skupštini i Vladi, kao važnih elemenata unapređenja društveno-političkih procesa u Crnoj Gori.

Source link: www.vijesti.me