Nosilac liste “Za novi početak” rekao je Vijestima da je održavanje sjednice nesporno i da očekuje izbor predsjednika Skupštine Ardiana Mavrića. Demokrate u Beranama nikako neće sa SNP-om, ukoliko Spajićeva partija ne promijeni stav sjevernoj opštini predstoje novi izbori

U Beranama novi izbori, Bajraktari od danas vodi Ulcinj?

Izborna pobjeda još bez realizacije: Đeka, Bajraktari i Abazović, Foto: Rade Koprivica/GP URA

Ulcinj bi danas mogao da dobije novu lokalnu vlast, dok je u Beranama malo izvjesno da će se to desiti 7. juna, pa vjerovatno toj sjevernoj opštini predstoje izbori, saznaju Vijesti iz više izvora.

Vlada Crne Gore juče je zakazala nastavak konstitutivnih sjednica te dvije lokalne samouprave i to u Ulicnju za danas, a u Beranama za 7. jun, jer, kako su objasnili, nisu ispoštovani zakonski rokovi za formiranje skupština. To, po Zakonu o lokalnoj samoupravi podrazumijeva izbor predsjednika opštine — za šta je u Ulcinju rok istekao 27. maja, a u Beranama ističe 18. juna.

U Beranama je problem nastao jer se ne može postići politički dogovor o novoj vlasti, pošto Demokrate ne pristaju da u njoj bude i Socijalistička narodna partija. S druge strane DPS nema s kim da je formira, jer nijedna partija ne namjerava da se udružuje sa njima.

Kada je Ulcinj u pitanju politički dogovor je postignut, ali su oni koji su do sada rukovodili opštinom koristili pravne praznine onemogućavajući konstituisanje lokalne samouprave.

Source link: www.vijesti.me