Verbalno je napao Centar Miko Tripalo zbog nagrade novinaru Borisu Dežuloviću

Novi hit. Miro Bulj zbog Dežulovića demonstrativno napustio skup u Sinju i vikao: 'To je za mene sramota, to je ljaga'

FOTO: Facebook Miro Bulj

Mostovog gradonačelnika Sinja, Miru Bulja, naljutilo je što je Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo godišnju nagradu dodijelio novinaru Borisu Dežuloviću. Zato je demonstrativno napustio simpozij koji je, u sklopu Tripalovih dana, održan u Alkarskim dvorima, a prije odlaska je verbalno napao Centar.

Naime, Bulj je bio jedan od govornika na otvaranju Tripalovih dana u Sinju 2022., čiji su domaćini poduzetnik Branko Roglić, dugogodišnji prijatelj Mike Tripala i predsjednik Nadzornog odbora Centra i njegova supruga Vjekoslava.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Neprihvatljivo mi je da se na ‘Miki Tripalu’ danas dijele nagrade i da se inzistira na dijeljenju. Zar je moguće da se u Mikino ime dodijeli nagrada nekome tko je napisao Jebo vas Vukovar?”, rekao je, među ostalim, Bulj u pozdravnom govoru.

‘To je sramota, to je ljaga’

Poručio je kako je to “sramotno i ponižavajuće za taj hrvatski simbol”.

“Tamo su ginuli sinovi partizana i ustaša, tamo su ginuli i ljudi srpske nacionalnosti. To je za mene sramota, to je ljaga. Vukovar i svetinje da bilo tko spomene, ne ulazeći u novinarske slobode… Miko Tripalo bi se, uvaženi organizatori, stidio toga da je netko rekao ‘Jebo vas Vukovar’ i dobio nagradu u njegovo ime. Zbog toga i samo zbog toga ne želim sudjelovati na ovome”, kazao je Bulj i potom demonstrativno napustio dvoranu u Alkarskim dvorima.

Još dok je Bulj izlazio iz dvorane, uzvratio mu je potpredsjednik Upravnog odbora Centra Vedran Đulabić koji je rekao kako bi bilo dobro da Bulj čuje obranu prozvanih, kao i da tekst pod naslovom “Jebo vas Vukovar” treba pročitati i razumjeti, prenosi Slobodna Dalmacija.

Source link: www.telegram.hr