Ekspert DPS-a za sve resore i ministar koji je na široka vrata uveo partiju u Vojsku Crne Gore kandidat je za čelnika Odbora za bezbjednost. Njegov “protivkandidat” vinuo se u partijske visine SNP-a nakon jednog od partijskih rascjepa, od iskustva ima rad u policiji i Komisiji BOK-a za Cetinje

Partijske kalkulacije za moć u bezbjednosnom sektoru: Bošković i Ivanović u trci da zamijene Kneževića

Bošković sa v.d. direktora ANB Savom Kenterom, Foto: Boris Pejović

Visoki funkcioneri i poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijalističke narodne partije (SNP) Predrag Bošković i Dragan Ivanović kandidati su za funkciju predsjednika skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, a pregovori oko toga kome će pripasti to mjesto i dalje traju u okviru širih o podjeli ostalih mjesta u parlamentu, potvrđeno je “Vijestima”.

Informaciju o pretendentima na čelno mjesto jednog od ključnih skupštinskih odbora saopštio je u četvrtak u emisiji “Načisto” Televizije “Vijesti” aktuelni predsjednik odbora Milan Knežević (Demokratski front). On je rekao da je u toku “mrtva trka” da li će poslanik DPS-a Predrag Bošković ili poslanik SNP-a Dragan Ivanović biti imenovani za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu.

”Zašto fino ne izađu kao ljudi, potpišu inicijativu za moju smjenu i smijene me, nego preko Administrativnog odbora žele da promijene čitav sastav Odbora za bezbjednost i odbranu i da kažu: “Evo, mi nismo smijenili Milana Kneževića”, rekao je predsjednik DNP-a.

Partijske kalkulacije za moć u bezbjednosnom sektoru: Bošković i Ivanović u trci da zamijene Kneževića

Ivanović sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom foto: BORIS PEJOVIC

Source link: www.vijesti.me