Vulin: Ono što Kličko priznaje Albancima u Srbiji, moraće da prizna i Rusima u Ukrajini

Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da kada bi bivši ukrajinski bokser i aktuelni gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko znao bilo šta o istoriji, znao bi da je Kosovo i Metohija (KiM) deo Srbije i da nije moguće okupirati sopstvenu zemlju.

Rreagujući na Kličkove navode da se „Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora“, Vulin je u pisanoj izjavi naveo da onaj ko poredi Donbas i KiM, mora biti spreman da u poređenju ide do kraja.

Kako je rekao, onaj ko poredi Donbas i KiM, mora biti spreman da u poređenju ide do kraja.

„Ako Kličko tvrdi da su Albanci bili okupirani i da su se oružanom pobunom oslobodili Srbije i srpskog okupatora, onda su i Rusi u Donbasu, takođe, okupirani i imaju pravo da se oslobode ukrajinskog okupatora“, kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ono što Kličko priznaje Albancima u Srbiji, moraće da prizna i Rusima u Ukrajini, a oni koji se „zaklinju u princip nepovredivosti teritorijalnog integriteta, moraju svoje uverenje da dokažu najpre na Srbiji“.

„Srbija je dokazala da poštuje međunarodno pravo, šteta što to i drugi ne mogu da kažu za sebe“, zaključio je ministar policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs