Riječ je o ukupno 42 osobe, a među njima je 11 mlađih punoljetnika

Sud odlučio: svi uhićeni navijači ostaju u zatvoru mjesec dana

FOTO: Screenshot HRT

Kako javlja HRT, svim navijačima Hajduka uhićenim zbog napada na policiju na autocesti kod benzinske crpke u Desincu večeras je određen istražni zatvor. Tako su odlučile sutkinje istrage velikogoričkog Županijskog suda. Riječ je o ukupno 42 osobe, a među njima je 11 mlađih punoljetnika.

Svi uhićeni zbog napada na policijske službenike na autoputu ovog vikenda izašli su danas pred suca istrage, a Državno odvjetništvo predložilo je istražni zatvor za 42 osumnjičena zbog opasnosti od ponavljanja djela, izvijestili su iz DORH-a.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U kratkom priopćenju DORH navodi kako su osumnjičene navijače ispitali zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izazivanja nereda. “Postoji osnovana sumnja da su 31 punoljetni i 11 mlađih punoljetnih osumnjičenika, 21. svibnja 2022., kao pripadnici jedne navijačke skupine sudjelovali u grupi od oko 250 do 300 osoba i zaustavili promet na auto-cesti A1 za sva vozila, te potom trčeći krenuli prema benzinskoj postaji i nasrtali na policijske službenike.”

Ozlijeđeno 20 policajaca

“Osnovano se sumnja da su bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce za piće, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete. U događaju je dvadeset policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede te su oštećena četiri službena policijska vozila, kao i inventar benzinske postaje”, ponovili su iz iz DORH-a te zaključili:

“Ovo državno odvjetništvo je, nakon provedenih dokaznih radnji prvog ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih 42-oje osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.”

Source link: www.telegram.hr