Abazović pozvao sve “da se okupe oko evropske Crne Gore” i najavio “veliku diplomatsku akciju” čiji bi rezultat trebalo da bude ubrzani prijem u EU. Poslanici Demokrata i DF-a nisu učestvovali u radu parlamenta, a jedina opozicija novoj izvršnoj vlasti juče su bile Socijaldemokrate

Sprint umjesto političkog sljepila

Abazović, Foto: Boris Pejović

Skupština Crne Gore izabrala je sinoć Vladu Dritana Abazovića (GP URA), koju su podržale partije koje će biti njen dio, ali i Demokratska partija socijalista.

Za njegov kabinet glasalo je 45 poslanika, dok su trojica bila protiv i to su poslanici Socijaldemokrata.

Manjinska vlada izabrana je na Cetinju, što je na neki način simbolički čin jer se radi o nacionalnoj prijestonici, ali i uobičajeno jer se svaka prva sjednica redovnog zasjedanja državnog parlamenta održava u tom gradu.

Poslanici Demokrata i Demokratskog fronta i manjih partija, članica koalicije Zajedno za budućnost Crne Gore, nisu učestvovali u radu parlamenta. Jedina opozicija novoj izvršnoj vlasti juče su bile Socijaldemokrate Damira Šehovića, dok Abazovića nije poštedjela oštrih kritika ni poslanica SDP-a Draginja Vuksanovič Stanković koja je ipak glasala za njegov kabinet.

Source link: www.vijesti.me