Ukoliko bi Putin osvojio Ukrajinu, cijela centralna i istočna Evropa bile bi pogođene negativnim posljedicama, kako u ekonomskom, tako i u bezbjednosnom smislu. Moramo spriječiti da se autokratski i autoritarni politički modeli šire na Balkanu

Fasino za Vijesti: Stabilna vlast je ključ evropskog puta

EU da ubrza pregovore sa Beogradom i Podgoricom: Fasino, Foto: privatna arhiva

Brisel i evropske prijestonice veoma su osjetljive na stabilnost zemalja kandidata, zbog toga je neophodno poštovanje standarda koji garantuju punu nezavisnost i slobodu medija, kao i sudske vlasti, ocijenio je predsjednik Odbora za vanjske poslove u Donjem domu italijanskog Parlamenta, Pjero Fasino.

On je u intervjuu “Vijestima” rekao da je ključno da izvršna i zakonodavna vlast budu stabilne i da se izbjegavaju krajnji oblici političke borbe, kao što je bojkot.

”Neophodno je prevazići sve oblike sukoba, usvajajući demokratsku tekovinu poštovanja izbornih rezultata, ko god da je pobijedio na izborima”, poručio je Fasino.

U Crnoj Gori je politička situacija nestabilna što dodatno komplikuje pregovore sa EU, iako je većina građana za ulazak u EU. Šta biste preporučili našim političarima kako bi prevazišli međusobne netrpeljivosti zarad zajedničkog cilja, a to je pristupanje EU?

Source link: www.vijesti.me