Dužina pregovora pokazuje da je podjela plijena glavni problem u vezi sa konstituisanjem bilo kog nivoa vlasti u Crnoj Gori — ocjenjuje Stefan Đukić. Baš kao što Krivokapićeva Vlada nije bila stabilna zbog načina i problema koje je imala tokom formiranja, vjerujem da će tako biti i s Abazovićevom — kaže Nikola Marković

Vlade nema ni mjesec i po nakon što je Abazović dobio mandat: Začarani krug u lovu na fotelje

Abazović dobio mandat od Đukanovića 3. marta -, Foto: Predsjednik.me

Međusobna uslovljavanja partija koje pregovaraju o formiranju manjinske vlade, znak su da ona ne može biti stabilna i da će politički akteri koji će je eventualno činiti teško naći zajednički jezik o ključnim pitanjima.

To su konstatovali sagovornici “Vijesti”, komentarišući činjenicu da razgovori o novoj izvršnoj vlasti protiču u atmosferi nepovjerenja i borbe za pozicije, ne rezultirajući dogovorom ni dva i po mjeseca nakon “rušenja” Vlade Zdravka Krivokapića, odnosno mjesec i po nakon što je lider Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović dobio od predsjednika države Mila Đukanovića mandat za sastav kabineta.

Građanski aktivista Stefan Đukić, kaže da dužina pregovora o vladi pokazuje da je glavni problem u vezi sa konstituisanjem bilo kog nivoa vlasti u Crnoj Gori — podjela plijena.

To je, prema njegovim riječima, jedini modus u kom partije razmišljaju i jedino što ih istinski interesuje.

Source link: www.vijesti.me