Vučić i Dodik: Veze Srbije i Republike Srpske nikada nisu bile snažnije

Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Veze Srbije i Republike Srpske (RS) nikada nisu bile snažnije i niko nikada neće moći da ih poremeti, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i naglasio da Srbija neće prihvatiti primenu Bonskih ovlašćenja i uvođenja sankcija rukovodstvu RS.

Dodik je preneo Vučiću da se na njega i RS vrše veliki pritisci po pitanju unutrašnje političke situacije u BiH, dok je Vučić rekao da Srbija neće i ne može da prihvati primenu Bonskih ovlašćenja, niti uvođenje sankcija rukovodstvu RS, objavljeno je na Instagram nalogu buducnosrbijeav.

Vučić je najavio da će Srbija raditi na daljoj pomoći narodu RS, uz poštovanje integriteta Republike Srpske u okviru BiH.

Razgovarali smo o svim važnim pitanjima, razumeli težinu pozicije u kojoj se srpski narod danas nalazi i dogovorili podršku RS, kako ekonomsku, tako i u svim drugim oblastima.

Mir i stabilnost regiona su suštinski interes Srbije i Republike Srpske, kao i jedinstven stav o važnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan, ali i Evropu, naveo je Vučić.

Vučić i Dodik dogovorili su da po formiranju nove Vlade Srbije, prva zajednička sednica bude održana u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs