Advokat bivšeg visokog zvaničnika kaže da se nije čuo sa njim nakon odluke SAD, kojom je iznenađen. Boris Marić je rekao da bi ovaj slučaj “trebalo da pošalje poruku” i da je bilo najava da će “crna lista” biti šira

Sankcije Maroviću kao opomena drugima

Marović, Foto: Boris Pejović

Bivši visoki funkcioner Crne Gore i Demokratske partije socijalista Svetozar Marović neće imati štetu od ekonomskih sankcija koje mu je uvela Amerika, jer tamo nema imovinu, rekao je “Vijestima” njegov advokat Zdravko Begović.

On, kao i bivši državni sekretar Ministarstva pravde Boris Marić, slažu se da je stavljanje nekadašnjeg predsjednika zajednice SCG na crnu listu u stvari pokazna vježba drugima optuženim za visoku korupciju i podsticaj Srbiji da Marovića izruči Podgorici.

SAD su u ponedjeljak objavile da je crnogorski bivši zvaničnik na takozvanoj crnoj listi američkog Ministarstva finansija, koja podrazumijeva sankcije u vidu blokade imovine i prihoda od imovine u SAD. Kao razlog se navodi da su one uvedene “zbog odgovornosti ili saučesništva, direktnoj ili indirektnoj umiješanosti u korupciju vezanu za zapadni Balkan, uključujući i korupciju u ime vlade ili povezanu sa vladom na Balkanu, ili aktuelnim ili bivšim vladinim zvaničnikom na bilo kojem nivou vlade na Balkanu, kao što su pronevjera javne imovine, ili oduzimanje privatne imovine u ličnu korist ili političke svrhe, ili mito”.

”Iz medija sam saznao da je Amerika uvela ekonomske sankcije mom branjeniku, mi se povodom toga nismo čuli, nemam informacije gde se on sada nalazi. Posljednjih 15 do mjesec dana nisam imao komunikaciju sa njim iako sam učestvovao u nekim postupcima koji su vezani za prenošenje njegove imovine i zemljišta na opštinu Budva”, rekao je Begović “Vijestima”.

Source link: www.vijesti.me