Tajne zabave u Downing Streetu održavale su se u svibnju, lipnju, studenom i prosincu 2020. te u siječnju i travnju 2021.

Johnson je genijalan. Potvrdio da je platio kaznu zbog partyja usred lockdowna ali ne odustaje: ‘nisam znao da kršim pravila’

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je u utorak da prihvaća novčanu kaznu zbog kršenja pravila karantene 2020. te da razumije gnjev javnosti oko tog pitanja, ali da tada nije mislio da krši zakon.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Moram reći, iskreno, u to vrijeme mi nije palo na pamet da bi to moglo biti kršenje pravila. Ali, naravno, policija je utvrdila drugačije i u potpunosti poštujem ishod njihove istrage”, rekao je Johnson za BBC.

Johnson je novinarima potvrdio da je kaznu platio, ali nije želio reći o kojem je iznosu riječ, navodi BBC. Policija je također kaznila njegovu suprugu i ministra financija Rishija Sunaka.

Bit će kažnjeno više od 50 ljudi

Policija je ranije u utorak priopćila da će izreći još najmanje 30 kazni za ljude koji su prisustvovali okupljanjima u Johnsonovim uredima i rezidenciji, čime su kršili lockdown koji je tada bio na snazi. Ukupno će biti kažnjeno više od 50 ljudi.

Partiji u Downing Streetu, dok su na snazi bile stroge mjere ograničenja kretanja i okupljanja, održavali su se u svibnju, lipnju, studenom i prosincu 2020. te u siječnju i travnju 2021.

Oporbeni zastupnici ranije su pozvali Johnsona da odstupi, nakon što se ustvrdilo da je kršio mjere koje je donijela njegova vlada.

Source link: www.telegram.hr