"Ne možemo ni zamisliti sa kakvim podozrenjem su svi prisutni ali i kompletna inostrana javnost primili Krivokapićeve poruke da je njegova "vlada pala jer je bila uspješna", te da je kriza u Crnoj Gori nastupila tek nakon njenog pada"

Pavićević: Krivokapić da prestane da bruka Crnu Goru

Foto: DPS

Član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Pavićević ocijenio je da premijer Zdravko Krivokapić na sastancima van države «ruši već ionako urušen međunarodni ugled Crne Gore»

«Nakon Londona gdje je sramno blatio državu koju predstavlja, nakon Sofije gdje je zalutao na sastanak predsjednika vlada država članica NATO Jugoistočne Evrope, i danas u Atini Zdravko Krivokapić nastavlja sa sličnim diplomatskim aktivnostima kojima dodatno ruši već ionako urušen međunarodni ugled Crne Gore. Ne možemo ni zamisliti sa kakvim podozrenjem su svi prisutni ali i kompletna inostrana javnost primili Krivokapićeve poruke da je njegova «vlada pala jer je bila uspješna», te da je kriza u Crnoj Gori nastupila tek nakon njenog pada», naveo je Pavićević.

Krivokapić je govoreći na Delfi ekonomskom forumu, između ostalog, rekao da je u Crnoj Gori politička kriza nastala kada je izglasano nepovjerenje aktuelnoj Vladi.

«Ako je i pomislio da na ovakav način može zamagliti oči Evropi i bilo koga dovesti u zabludu grdno se prevario. Svi naši evropski partneri znaju vrlo dobro da je Crna Gora, upravo zbog djelovanja njegove Vlade, država u kojoj je danas stopiran evropski put, u kojoj se probudio povampireni nacionalizam, u kojoj su društvene anomalije sve učestalije, te da smo posljednja država od svih NATO članica koja je uvela sankcije Rusiji, čime je jasno ustanovljeno da je, osim sto je kleronacionalistička, ova Vlada i proruski orijentisana. Na osnovu svega ovoga naši međunarodni partneri znaju da je politička kriza u Crnoj Gori nastupila 30.8.2020. godine, a da se od 4.12.2020. odnosno od formiranja sada već odlazeće Vlade, ona samo produbljuje u političkom, ekonomskom, društvenom, socijalnom i svakom drugom smislu. Prema tome, Krivokapić je danas svima njima izgledao jako smiješan i žalostan, jer i kao gubitnik treba imati stila u porazu ali i obraza pa ne izgovarati grube neistine čak i kada ste u situaciji poput ove u kojoj se on trenutno nalazi», naveo je Pavićević.

Source link: www.vijesti.me