Poručio je kako su demilitarizacija i denacifikacija složeni zadaci te se ne mogu provesti odjednom

Medvedev o ciljevima rata u Ukrajini: 'To je prilika za otvaranje Euroazije od Lisabona do Vladivostoka'

FOTO: AFP

Dmitrij Medvedev, jedan od najbližih saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina, na kanalu Telegram objavio je koji su to neki od najvažnijih ciljeva rata u Ukrajini, odnosno “specijalne vojne operacije”, kako to Moskva naziva. Tako Medvedev, između ostalog, spominje “otvorenu Euroaziju od Lisabona do Vladivostoka”.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Mijenjanje krvave svijesti nekih od današnjih Ukrajinaca, koja je puna lažnih mitova, je najvažniji cilj”, poručio je, kako prenosi ruska agencija RIA Novosti. No, Medvedev tu nije stao. “Ispunjenje tog cilja je u interesu budućih generacije Ukrajinaca i prilike da se konačno izgradi otvorena Euroazija – od Lisabona do Vladivostoka”, dodao je.

Poručio je i kako su “demilitarizacija i denacifikacija složeni zadaci te se ne mogu provesti svi odjednom”.

‘Denacifikacija se ne može riješiti odjednom’

“Ruski predsjednik Vladimir Putin je odlučno postavio ciljeve, demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine. Te se teške zadaće ne provode odjednom i neće biti riješene isključivo na bojnom polju”, tvrdi Medvedev koji je trenutačno je zamjenik tajnika ruskog Vijeća sigurnosti. Dodao je i kako “strastveni dio Ukrajinaca posljednjih 30 godina moli za Treći Reich”

Medvedev je od 2008. do 2012. bio predsjednik Rusije pa je nedvojbeno da ima uvid u razmišljanja Kremlja. “Denacifikaciju” kao jedan od glavnih ciljeva rata u Ukrajini više puta je spominjao i ruski predsjednik Putin.

U kolumni pod naslovom: “Što bi Rusija trebala napraviti s Ukrajinom“, prije dva dana objavljenoj na stranicama ruske državne agencije RIA Novosti, autor, analitičar Timofej Sergejcev, otišao je korak dalje i ustvrdio da su većina Ukrajinaca nacisti. Ustvrdio je, između ostalog, da je “denacifikacija” zapravo “deukrajinizacija” i “deeuropeizacija”.

Source link: www.telegram.hr