Marković i Vuković tvrde da ne postoje suprotstavljene struje unutar partije. Danijela Lasica smatra da su suprotne opcije normalne u velikoj partiji i da se ona i ranije cijepala

„Šumovi” na Gradskoj TV i(li) unutar DPS-a

Priča o dvije struje u DPS-u, ili o zdravom tkivu, traje već duže: Marković, Vuković i Đukanović, Foto: Filip Roganović

Visoki funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS), poslanik Duško Marković i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, tvrde da ne postoji sukob niti suprotstavljene struje u toj stranci, uprkos nedavnom oštrom napadu Gradske televizije na bivšeg premijera.

Gradska televizija, čiji je osnivač Glavni grad, prošle sedmice je ponovo podgrijala priče o sukobu unutar DPS-a, kada je optužila bivšu vladu Duška Markovića da se nije usudila da ugasi portal IN4S koji “širi mržnju prema Crnoj Gori, Crnogorcima i Zapadu”.

Bivši premijer i sadašnji poslanik DPS-a, koji je 30. avgusta 2020. izgubio vlast nakon tri decenije, tada je odgovorio da Vlada niti osniva, niti gasi medije…

Urednica u Televiziji Vijesti Danijela Lasica ocijenila je međutim da je, s obzirom na to da je DPS velika partija, pa i za crnogorske pojmove, logično da u njoj postoji više struja.

Source link: www.vijesti.me