Glasnogovornik Kremlja kazao je kako će nastaviti pomno pratiti istupe Joea Bidena

Kremlj i dalje jaše po Bidenovoj subotnoj izjavi o Putinu: ‘To je alarmantno’

FOTO: Profimedia

Izjavu američkog predsjednika Joea Bidena u Poljskoj prema kojoj Vladimir Putin “ne može ostati na vlasti”, Kremlj je danas ocijenio kao “alarmantnu” te istaknuo kako izaziva zabrinutost. Iako je Biden kasnije reterirao i njegova administracija danima pokušava objasniti da nije pozivao na promjenu režima u Moskvi, kritike ne prestaju.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je svakako alarmantna izjava. Nastavit ćemo pomno pratiti istupe američkog predsjednika. Pažljivo ih bilježimo i nastavit ćemo to činiti”, kazao je glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov. Nešto ranije Peskov je također, kako prenosi Interfax, kazao kako “nije na Bidenu da odlučuje o pitanju promjene vlasti u Ruskoj Federaciji”. “Rusi biraju predsjednika Rusije”, dodao je pritom.

Osvrt na pregovore

Osvrćući se na pregovore s Ukrajinom, Peskov je kazao kako se još ne može govoriti o napretku, ali je istaknuo da je važno da se oni odvijaju izravno – licem u lice. Takav način komunikacije dvjema će stranama u Istanbulu omogućiti bogatiji dijalog, rekao je. “Format licem u lice omogućuje vođenje pregovora koncentriranije, sadržajno bogatije. Za sada, nažalost, ne možemo navesti neka značajnija postignuća ili pomake”, naglasio je Peskov, a prenijele Ria Novosti.

Glasnogovornik je ujedno odbio komentirati želju Poljske da bude jamac sporazuma između Rusije i Ukrajine, ističući kako su to detalji o kojima ne želi govoriti kako ne bi naštetio pregovorima. Ranije je čelnik Ureda za nacionalnu sigurnost Poljske, Pavel Solokh, na TV kanalu Polsat rekao kako Ukrajina želi da Poljska bude među jamcima budućeg mirovnog sporazuma s Rusijom.

Source link: www.telegram.hr