Preliminarni rezultati partija pokazuju da će DPS zasigurno ostati u opoziciji, dok je otvorena mogućnost da se prvi put nakon osam godina formira vlast bez SNP-a. Iz DF-a uslovljavaju potencijalnu saradnju sa SNP-om njihovim odustajanjem od ulaska u manjinsku vladu

DPS potonuo, vlast moguća i bez SNP-a (INFOGRAFIK)

Manji odziv birača obilježio izbore u Beranama, Foto: Luka Zeković

DPS je doživio krah na juče održanim lokalnim izborima u Beranama — pokazuju preliminarni podaci partija.

Lista “Da za Berane i Crnu Goru”, koju je predvodila ta stranka, osvojila je oko 3.800 glasova, što je 2.500 manje nego na parlamentarnim izborima održanim u avgustu 2020. godine, a čak 4.300 manje nego na lokalnim izborima 2018.

Lista “Da za Berane i Crnu Goru” (u kojoj su osim DPS-a, BS, SD i LP) osvojila je devet mandata, SNP sedam, “Za budućnost Berana (NSD, DNP, PzP, RP) šest, Demokrate šest, lista “Berane sad” (koju su podržali premijer Zdravko Krivokapić i ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović) četiri, Prava Crna Gora dva i Ujedinjena Crna Gora jedan mandat.

Preliminarni rezultati govore da će DPS zasigurno ostati u opoziciji u Beranama, dok je otvoreno mogućnost da se prvi put nakon osam godina formira vlast bez SNP-a, koji je od 2014. imao čelnog čovjeka opštine.

Source link: www.vijesti.me