Iz Vlade nije objašnjeno kako se dogodilo da nema kvoruma za rad, s obzirom na to da Krivokapićev kabinet, sem premijera ima 12 ministara i potpredsjednika, pa je dovoljno da dođe šest ministara

Ministri nemaju kad da dođu na sjednicu

Ministri su mogli poslati pomoćnike ili sekretare: Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada CG / BOJANA CUPIĆ

Službena putovanja, bojkot, učestvovanje u kampanji za lokalne izbore… neki su od razloga što je u četvrtak otkazana sjednica Vlade čiji je premijer Zdravko Krivokapić iste večeri bio na završnoj konvenciji jedne od izbornih listi u Beranama, potvrđeno je Vijestima.

U saopštenju Vlade se kao razlog otkazivanja sjednice navodi “odsustvo određenog broja ministara, koji su službeno odsutni zbog ranije preuzetih i planiranih obaveza i aktivnosti”.

Iz Vlade tada nije objašnjeno kako se dogodilo da nema kvoruma za rad, s obzirom na to da Krivokapićev kabinet, sem premijera ima 12 ministara i potpredsjednika, pa je dovoljno da dođe šest ministara. Poslovnikom Vlade predviđeno je da je svaki njen član dužan da prisustvuje sjednici i učestvuje u radu, a kada je opravdano spriječen može poslati pomoćnika ili sekretara ministarstva — uz prethodnu saglasnost predsjednika Vlade.

Prema informacijama Vijesti ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović bio je na službenom putu u Briselu, odakle se vraćao u četvrtak, ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović na Svjetskom forumu o vodama. On je to potvrdio Vijestima, navodeći da je na putu van zemlje na, kako je kazao, najvažnijem sastanku na svijetu vezanom za vodoprivredu i ruralni razvoj gdje su sve značajne međunarodne organizacije i gotovo svi ministri poljoprivrede iz cijelog svijeta.

Source link: www.vijesti.me