"Ulcinju treba vratiti ovlašćenja nad svojim obalnim pojasom, a od tih sredstava bi već prve dvije godine dokazali da mi mnogo bolje znamo gdje treba ulagati", kaže Zenka

Zenka: Morsko dobro usisava ulcinjski novac

Zenka, Foto: Boris Pejović

Nosilac liste Demokratske unije Albanaca i Demokratskog saveza u Crnoj Gori Mehmet Zenka kazao je da su kvalitetna infrastrukturna rješenja koja će olakšati i rasteretiti saobraćaj u gradu, naročito tokom sezone, prioriteti koalicije koju predvodi kada su u pitanju razvojni projekti Ulcinja.

”Moramo povezati saobraćajnicu od Pošte do bulevara Teuta i izgraditi najmanje 2.000 novih parking mjesta. Pristan kao jedan od najatraktivnijih djelova grada trebalo bi preurediti i dati mu izgled koji bi se apsolutno estetski razlikovao od postojećeg. Ozbiljna intervencija u vođenju lokalne administracije, promjena pristupa i načina rada i koja bi građanima bila pristupačnija u smislu pružanja usluga. Jedna od novina bio bi Sekretarijat za mlade i sport, tako što bismo imali organ koji bi se temeljno pozabavio poboljšanjem života sportskih klubova. Pitanje fudbalskog terena bi bilo riješeno i Ulcinj bi imao glavni stadion i dva pomoćna. Zatim realizacija projekta — šetalište od “Albatrosa” do ponte od Đerana. Izgradnja nekoliko park igrališta za malu djecu…”, kazao je Zenka u intervjuu “Vijestima” uoči lokalnih izbora u nedjelju.

Kako komentarišete situaciju oko hotela “Galeb” i “Lido”, koji su prema svim do sada zaključenim ugovorima i aneksima ugovora sa Vladom, morali biti izgrađeni i stavljeni u funkciju? Da li ćete eventualno tražiti odgovornost zbog toga…?

”DUA već 10 godina traži da se odgovorni privedu pred lice pravde. To sam i kao ministar(član Savjeta za privatizaciju), nekoliko puta zahtjevao, ali sve još nema sudski epilog. Iako su usvojeni planovi za izgradnju ta dva hotela, još uvijek imamo pustoš na temeljima a nekoliko puta su probijeni rokovi za realizaciju ta dva i te kako bitna hotela. Ako dobijemo povjerenje građana, insistiraćemo da se to promjeni. Najozbiljnije ćemo prići stvaranju preduslova za privlačenje kvalitetnih investitora na polju turizma. Ulcinju trebaju tri do četiri resorta (4-5 zvjezdica) kapaciteta 12.000 gostiju, tako bi organizovani prijem i smještaj gostiju podigao nivo kvaliteta turističke ponude”.

Source link: www.vijesti.me