Novinarka: ‘Ukrajinski nacionalisti pri povlačenju nisu željeli ostaviti niti jedan kamen neokrenutim’

Ruska televizija prikazala snimke razorenog Mariupolja pa objasnila: 'To su sve napravili Ukrajinci'

Mariupolj. lučki grad na jugu Ukrajine, pod stalnim je napadima ruske vojske otkako je prije mjesec dana počela invazija na tu zemlju. Grad se svakim danom ruske agresije pretvara u sve veću tragediju, gotovo je posve razoren, a mrtvi doslovno leže na ulici.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Danas su i na ruskoj državnoj televiziji prikazane snimke Mariupolja iz zraka koje, dakle, potvrđuju razaranje. No, uz njih je ruskim građanima ponuđeno posve suludo objašnjenje.

Dopisnica Washington Posta iz Moskve javlja kako je uz apokaliptičnu snimku voditeljica govorila da su prizori koje prikazuju jako tužni, no da su do njih doveli ‘ukrajinski nacionalisti koji pri povlačenju nisu željeli ostaviti niti jedan kamen neokrenutim’.

Iz Mariupolja djecu odvode u Rusiju?

Rusija od početka invazije za stanje u Mariupolju krivi Ukrajinu odnosno ‘ukrajinske nacionaliste’. Optuživali su ih da koriste civile kao živi štit, a kada su bombardirali bolnicu i rodilište tvrdili su da to zapravo nije bolnica nego tajno sjedište ‘Azovske bojne’.

Ranije ovog tjedna su Ukrajinci objavili da Rusi djecu iz Mariupolja nasilno odvode u Rusiju a danas je slične tvrdnje ponovio glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko. One je javio da je Rusija odvela oko 6000 Ukrajinaca u logore u Rusiji te da i dalje bombardiraju humanitarne konvoj za izlazak iz grada.

Source link: www.telegram.hr