Radulović ističe da takva odluka nije usmjerena ni protiv koga, jer na isti način, pojašnjava on, u svojim ambasadama i konzulatima, glasaju državljani ostalih država — Hrvatske, SAD, Ukrajine, Rusije i mnogih drugih kojima nacionalni zakon dozvoljava glasanje u inostranstvu

Radulović: MVP pozitivno odgovorilo na zahtjev Ambasade Srbije, navodi DF-a neistiniti

Foto: Boris Pejović

Shodno međunarodnom pravu i konvencijama, organizovanje glasanja se obavlja u prostorijama ambasada i konzulata. I ovog puta, na zahtjev Ambasade Srbije, Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) je pozitivno odgovorilo.

To je saopštio ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, reagujući na navode Demokratskog fronta (DF) koji su kazali da su Vlada Zdravka Krivokapića i MVP odbili taj zahtjev ambasade Srbije, dok su iz Krivokapićevog kabineta naveli da Ministarstvo tu informaciju i odluku nije podijelilo sa premijerom i većinom ostalih ministara.

«Imajući u vidu baražna saopštenja, koja su, bez ikakvog razloga, uzburkala političku javnost, čini se neophodnim da se racionalnim objašnjenjem na isti način smire strasti u crnogorskoj javnosti», kazao je Radulović.

Ministar u saopštenju navodi da povodom saopštenja DF-a, kojim se, na neki način kako smatra, posredno optužuje MVP i on lično da se žele miješati u izborni proces u Srbiji — «prosto rečeno, tvrdnja ne može biti dalja od istine».

Source link: www.vijesti.me