Djeca i adolescenti u dobi od 4 do 17 godina poslani su tamo prije invazije

Siročad je blokirana u podrumu sanatorija u Mariupolju. Nisu se oprali dva tjedna, kuhaju im na vatri

FOTO: Profimedia

Skupina od 19 djece, većinom siročadi, u “velikoj je opasnosti”, blokirana u sanatoriju u Mariupolju, ukrajinskom gradu pod opsadom ruskih snaga, rekli su u subotu očevici.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Djeca i adolescenti u dobi od 4 do 17 godina poslani su u tu kliniku za maloljetnike specijaliziranu za liječenje plućnih bolesti prije ruske invazije 24. veljače.

Sada su “u velikoj opasnosti”, a tutori ih nisu mogli odande izvući zbog borbi, rekao je očevidac Aleksej Vološčuk. I on sam se bio sklonio u tom sanatoriju prije nego je u petak evakuiran u Zaporižje.

Djeca žive u hladnom podrumu

Vološčuk je rekao da djeca žive u hladnom podrumu i da se nisu oprali već više od dva tjedna, a ruske bombe zadnjih dana padaju u blizini.

O djeci se brinu pulmolog, kuhar i dvije medicinske sestre, a policija im donosi hranu koju im se priprema vani na vatri. No namirnica bi uskoro moglo nestati, boji se.

Karitativna zaklada Stop TB u Ženevi zabrinuta je za tu djecu. Želi da ih se zbrine u nekim drugim zemljama, no najveći problem je kako ih izvesti odande, rekla je izvršna direktorica Lucicia Ditiu.

Source link: www.telegram.hr