Постои опасност да се сруши насипот на браната Липа во Неготинско

Оштетената брана Липа во Неготинско протекува од многу места и има опасност од рушење на дел од насипот, известија од Центарот за управување со кризи, откако денеска на увид на терен беше директорот Стојанче Ангелов. 

Ако се излее браната, ќе биде загрозен патот кој спојува неколку села.

Source link: www.24.mk