Ovo je poruka Izetbegovića koja je izazvala Čovićevu reakciju (VIDEO)

Izvor: N1

Nova runda pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH još uvijek traje. Tri dana pregovora su iza nas, a nastavak se očekuje sutra (nedjelja). Varnice između predstavnika SDA i HDZ-a jasno su vidljive. Dok je Bakir Izetbegović na svečanoj akademiji organizacije Žena SDA BiH uputio poruku Draganu Čoviću, rekavši kako je izdao Bošnjake, odgovor predsjednika HDZ-a stigao je noćas, kada se nakon završetka današnjih pregovora, vidno razočaran, obratio medijima.

“Dragan Čović je naljutio Bošnjake svojim odnosom. On kaže da su ljevičari napravili problem izborom Komšića. Ne znam da li je to tačno. On je definitivno napravio problem. Onda traže od mene i SDA da taj problem riješimo. Prijete mi iz međunarodne zajednice, da je moj otac stvarao ovu zemlju, da moramo podnijeti žrtvu, da moramo pristati, primiti gelere i oboriti rezultat SDA. Neko kaže da ne dam. I ne dam”, poruka je Izetbegovića sa svečane akademije.

Izetbegović: Prijete mi međunarodni predstavnici, neću popustiti pritiscima

Video je, potom, podijeljen i na njegovoj zvaničnoj Facebook stranici.

Čović u svom odgovoru, između ostalog, naglašava kako bi neki ‘brutalno mijenjali strukturu BiH’, aludirajući na zahtjeve SDA.

“Bili smo spremni napraviti ogroman ustupak po pitanju funkcioniranja Federacije BiH, ali bojim se da neki šalju poruke putem udruženja žena i na drugi način, na koje ćemo vrlo džentlmenski odgovoriti. Rušitelji BiH, kroz svoje slanje poruka prije pregovora, nisu pregovarači sa HDZ-om, niti za hrvatski narod BiH”, dodao je lider HDZ-a.

Podsjetimo, pregovori o izmjenama Izbornog zakona BiH bit će nastavljeni sutra ujutro u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH. O dosadašnjem napretku SDA se nije oglašavala.

Source link: ba.n1info.com