Biden uskoro stiže u Europu gdje će sudjelovati na hitnim summitima

Bijela kuća: 'Biden ne planira posjetiti Ukrajinu ovoga tjedna'

FOTO: AFP

Američki predsjednik Joe Biden ovoga tjedna putuje u Europu, gdje će sudjelovati na nizu hitnih summita o ratu u Ukrajini. Bijela kuća danas je objavila kako u sklopu svog putovanja ne planira posjetiti Ukrajinu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Putovanje će biti usredotočeno na nastavak okupljanja svijeta u znak podrške ukrajinskom narodu i protiv invazije predsjednika Putina na Ukrajinu, ali nema planova za putovanje u Ukrajinu”, objavila je Jen Psaki, glasnogovornica Bijele kuće. Američki predsjednik bi ovoga tjedna trebao sudjelovati na summitu u Bruxellesu s europskim čelnicima.

Pozvao ga Porošenko

Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko pozvao je jučer Bidena, kao “vrlo dobrog prijatelja Ukrajine” da dođe u njegovu zemlju i tako “pokaže solidarnost”. Dodao je da bi Bidenov posjet Ukrajini bio “ispravan korak kojim bi se pokazalo da je cijeli svijet s njima protiv Rusije”.

Ukrajinu su nedavno posjetili premijeri Slovenije, Češke i Poljske. U Kijev su stigli vlakom, a ondje su se sastali s predsjednikom Volodimirom Zelenskim. Oni su prvi strani čelnici koji su posjetili Ukrajinu od početka ruske invazije

 

Source link: www.telegram.hr