"SAD ohrabruju cijelu međunarodnu zajednicu da pošalje snažnu i jedinstvenu poruku podrške Ukrajini u ovom ključnom trenutku…Rusko otvoreno kršenje međunarodnog prava i varvarski napad na demokratsku Ukrajinu moraju odmah da se zaustave", navodi se u reagovanju Stejt departmenta.

Stejt department: Usklađivanje spoljne politike Crne Gore je važan element procesa pristupanja EU

Stejt department, Foto: Shutterstock

Sankcije, koje su uvele Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropska unija (EU), imaju jedan cilj — da se (ruski predsjednik) Putin spriječi da nastavi unaprijed smišljeni, neopravdani rat bez povoda protiv Ukrajine, saopšteno je u petak iz američkog Stejt departmenta.

Komentarišući za Glas Amerike izostanak odluke o sankcijama Rusiji na sjednici Vlade Crne Gore u četvrtak, neimenovani portparol Stejt departmenta naveo je da je «usklađivanje spoljne politike Crne Gore važan element procesa pristupanja zemlje Evropskoj uniji».

«SAD ohrabruju cijelu međunarodnu zajednicu da pošalje snažnu i jedinstvenu poruku podrške Ukrajini u ovom ključnom trenutku…Rusko otvoreno kršenje međunarodnog prava i varvarski napad na demokratsku Ukrajinu moraju odmah da se zaustave», navodi se u reagovanju Stejt departmenta.

Sjednica Vlade Crne Gore prekinuta je juče nakon svađe premijera Zdravka Krivokapića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića.

Source link: www.vijesti.me