Dodik: Obraćanje Komšića ličilo na osvetu zlog patuljka

Izvor: Milorad Dodik (Anadolija)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je obraćanje Željka Komšića europarlamentarcima u kojem je pokušao da poistovjeti situaciju u BiH i Ukrajini ličilo na osvetu zlog patuljka koga više niko ne uzima ozbiljno, pa mora da pribjegava senzacionalizmu da bi neko obratio pažnju na njega.

Na pitanje da prokomentariše jučerašnje Komšićevo obraćanje Odboru Evropskog parlamenta za spoljna pitanja u Briselu, Dodik je naglasio da je Komšić, bez ozbiljnog pristupa problemima i ozbiljne argumentacije, pokušao da trenutno antirusko raspoloženje evropskih država usmjeri na Dragana Čovića i Milorada Dodika, misleći da je to dovoljno da se sakrije suština problema u BiH.

“Nije propustio priliku da napadne susjedne države, Srbiju i Hrvatsku, optužujući ih za destabilizaciju BiH, čime je pokazao da je upravo on tačka destabilizacije u trouglu BiH-Srbija-Hrvatska. Da te podvale ne prolaze pokazali su europarlamentarci koji su se najviše bavili upravo činjenicom da muslimani (način na koji Dodik naziva Bošnjake kako bi ih omalovažavao) biraju Hrvatima člana Predsjedništva i da to mora da se mijenja” istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH rekao je da jedino što je bilo vrijedno pažnje u Komšićevom izlaganju jeste priznanje da on ne predstavlja Hrvate u BiH.

“To smo znali svi, ali sad smo čuli i od njega” konstatovao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić jučer je Dodika i Čovića nazvao “ruskim saveznicima”.

Kako drugačije nazvati politiku koja dolazi iz Srbije, a nazvali su je „srpski svet“, identično tzv. „ruskom svetu“. Kako drugačije nazvati otvoreno miješanje Republike Hrvatske u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, poput izmjene Izbornog zakona, a sve sa pozivanjem na zaštitu prava hrvatskog naroda u BiH, a da to ne liči na Putinovo pozivanje na zaštitu ruskog naroda u Ukrajini. Iz tog razloga nije ni čudno da među najvjernije saradnike Rusije na zapadnom Balkanu ubrajamo i dva danas prisutna gospodina – Milorada Dodika i Dragana Čovića“, kazao je Komšić i zaključio da nas taj pristup vodi u “kreirane etničke podjele sa izvjesnim konfliktom”.

Source link: ba.n1info.com