Дали Зеленски ќе се согласи Украина да стане неутрална?

Какви се шансите за договор меѓу Украина и Русија? Дали Зеленски ќе се согласи неговата земја да стане неутрална, по примерот на Шведска?

Од Киев за 24 вестите Станислав Желиковски, политиколог од дипоматската академија на МНР на Украина.

Source link: www.24.mk