Vuković: Govor mržnje i pozivanje na smrt bilo koga ne mogu imati racionalno opravdanje, a posljedično mogu relativizovati sve civilizacijske vrijednosti

Sloboda govora mržnje

Razotkrivene tijesne veze ”tobože” komercijalnih kompanija i politik, Foto: Shutterstock

Odluka američke kompanije Meta da u nekim državama, zbog vojne invazije Rusije na Ukrajinu, korisnicima njenih platformi Fejsbuka i Instagrama dozvoli objave koje pozivaju na nasilje protiv “ruskih osvajača”, znak je da se “medijski front” proširio daleko izvan Istoka i da ratna kriza nosi sa sobom i komunikacionu, ocijenili su sagovornici “Vijesti”.

Ugledna srpska novinarka i urednica emisije “Pravi ugao” na RTV Vojvodina, Ljubica Gojgić, kaže da o odluci Mete misli “sve najgore”, navodeći da je to potez koji potvrđuje da medijski front uveliko prevazilazi granice Ukrajine i razotkriva tijesne veze “tobože” komercijalnih kompanija i politike.

”Konačno, odluka dokazuje razmjere mogućih zloupotreba tzv. novih medija, koji mogu da postavljaju uslove i pravila svakome, a, s druge strane, da na svaki način izbjegavaju da se i sami povinuju pravilima i kontroli”, ističe ona za “Vijesti”.

Sloboda govora mržnje

”Razotkrivene tijesne veze ‘tobože’ komercijalnih kompanija i politike”: Gojgićfoto: Medija centar Srbije

Source link: www.vijesti.me