"Spoljna politika Crne Gore je predstavljena na najbolji mogući način i svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz EU i NATO partnere i da osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu"

Abazović: Uz ukrajinski smo narod, ali i uz narod Rusije koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti

Foto: Gov.me

Evropske integracije nemaju nikakvu alternativu i Crna Gora mora završiti domaće zadatke, a Evropska komisija će to znati da cijeni, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je bio jedan od učesnika Antalijskog diplomatskog foruma.

«Bilo mi je zadovoljstvo i čast da predstavljam Crnu Goru na Antalijskom bezbjednosdnom forumu i mogu reći da je u prethodna dva dana ovo bio centar svjetske politike. Spoljna politika Crne Gore je predstavljena na najbolji mogući način i svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz EU i NATO partnere i da osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Stajemo čvrsto uz teritorijano integritet Ukrajine i ukrajinski narod, ali i uz narod Rusije koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti u ostvarivanju ratnih pohoda u 21. vijeku», naveo je Abazović.

Dodao je da evropske integracije nemaju nikakvu alternativu i Crna Gora mora završiti domaće zadatke, a Evropska komisija će to znati da cijeni.

Source link: www.vijesti.me