U proceduri 54 predloga zakona i 53 druga akta

Cijene rastu, partije bez dogovora o datumu kada bi sjednica Skupštine mogla biti održana

Poslanici u Skupštini, Foto: Luka Zekovic

U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi ukupno 107 akata, među kojima i oni kojima bi se ublažile ekonomske posljedice rata u Ukrajini, a partije još ne mogu da postignu dogovor o datumu kada bi sjednica mogla biti održana.

Predsjedavajući Skupštine Strahinja Bulajića (Demokratski front) odbija da zakaže sjednicu, čime je onemogućen izbor nove vlade i predsjednika Skupštine, a posebno smanjenje akciza na gorivo, čije cijene zbog dešavanja u Ukrajini, vrtoglavo rastu. Sjedica Skupštine vjerovatno će biti zakazana tek krajem mjeseca, nakon izbora u Beranama i Ulcinju iako je parlament u redovnom zasjedanju od 1. marta.

Bulajić je juče, na sastanku sa ambasadorom Slovenije Gregorom Preskerom, ponovio spremnost da zakaže sjednicu parlamenta na način “koji je objasnio više puta u javnosti”.

”Imajući u vidu da njegovi apeli za formiranjem vlade unutar bivše parlamentarne većine, do sada, nisu naišli na odgovor, on je naročito naglasio da je izlaz iz postojeće krize u što hitnijem postizanju konsenzusa o formiranju široke vlade, gdje bi se dogovorom predvidjelo i održavanje vanrednih parlamentarnih i prijevremenih predsjedničkih izbora”, saopšteno je iz Skupštine.

Source link: www.vijesti.me