Lokalni izbori u fokusu nekih političkih aktera zato što će se na njima testirati odluka SNP-a da bude dio manjinske vlade, kaže Vujović

Od krize preče glasanje u Beranama

U proceduri izmjene Zakona o akcizamaPredlog rezolucije o agresiji na Ukrajinu, Predlog carinskog zakona…, Foto: Luka Zeković

Iako je Crna Gora u političkoj i ekonomskoj krizi, čije posljedice djelimično mogu biti umanjene radom Skupštine, sjednice parlamenta nema na vidiku jer partije, umjesto da rješavaju državne i probleme građana, polažu karte na ishod i posljedice predstojećih lokalnih izbora u Beranama.

Odlukom predsjedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića (Demokratski front — DF) da zbog partijskih interesa, do daljeg ne zakazuje sjednicu, onemogućeno je, između ostalog, ispunjavanje međunarodnih obaveza države, izbor nove vlade, a posebno smanjenje akciza na gorivo, zbog čijeg je značajnog poskupljenja došlo do rasta cijena nekih roba i usluga.

Istovremeno, Bulajićeve kolege iz DF-a polažu sve karte na beranske izbore (zakazane za 27. mart), poručujući da će se Socijalistička narodna partija (SNP), koja je u ponedjeljak donijela odluku da uđe u manjinsku vladu, suočiti s posljedicama svojih poteza.

”Moram da konstatujem da će već na prvim narednim izborima u Beranama, SNP biti suočen sa surovom realnošću koja ih očekuje”, kazao je Portalu RTCG šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović.

Source link: www.vijesti.me