Nemačka ministarka: Naći rešenje da Srbi glasaju na Kosovu na izborima 3. aprila

Analena Berbok Foto: EPA-EFE/ Andreas Gora POOL

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok rekla je večeras u Prištini da Kosovo i Beograd moraju da nađu obostrano prihvatljivo rešenje u vezi sa glasanjem Srba na Kosovu na izborima 3. aprila i poručila da je pre statusa kandidata Kosova u EU pitanje dijaloga Srbije i Kosova, prenosi Ekonomija onlajn.

Jedan od prioriteta je jačanje poverenja u regionu. Potreban nam je napredak u dijalogu između Kosova i Srbije. Ne mogu da zamislim da će se ova ratna stradanja koja je svaka porodica doživela i silovanja tokom rata prenositi kroz generacije, kazala je Berbok.

Ona je poručila da je potrebna hrabrost za teške odluke i istakla da je saradnja Кosova i Srbije važna koliko i realizacija izbora na Kosovu, kako bi se pronašlo rešenje da Srbi glasaju.

Nemačka ministarka spoljnih poslova je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem navela da je Kosovo uradilo svoj posao u pogledu vizne liberalizacije i da sada Evropska unija treba da uradi svoj posao.

Source link: www.danas.rs