Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak je kazao da Crna Gora može da računa na njegovu podršku, te da mu je drago da neke EU zemlje, koje su do sada bile skeptične po pitanju proširenja, nakon dešavanja u Ukrajini, počinju da mijenjanju svoj stav po tom pitanju

Lajčak: Brisel ima velika očekivanja od nove vlade

Foto: Vlada Crne Gore

Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak kazao je da Brisel ima velika očekivanja od nove Vlade, a da Crna Gora može da računa na njegovu podršku, te da mu je drago da neke EU zemlje, koje su do sada bile skeptične po pitanju proširenja, nakon dešavanja u Ukrajini, počinju da mijenjanju svoj stav po tom pitanju.

On se danas u Antaliji sastao sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, dan uoči Antalijskog diplomatskog foruma, na kojem će, između ostalih govoriti predsjednici Turske i Ukrajine, Redžep Tajip Erdogan i Volodimir Zelenski.

«Evropska unija treba da pomogne zemlje Zapadnog Balkana na evropskom putu u što skorijem roku, naročito nakon dešavanja u Ukrajini. Informisao sam gospodina Lajčaka da je procec formiranja evropske vlade pri kraju i dobio uvjerenja da je podrška Crnoj Gori zaista snažna. Evropska vlada će sprovesti reforme kako bi što prije odblokirali naš integracioni put», saopštio je Abazović.

Prije zvaničnog susreta, Abazović i Lajčak su imali tête-à-tête razgovor.

Source link: www.vijesti.me