Senad Softić, Dominik Raškaj i Amra Omeragić u Novom danu

Izvor: N1

Uživo smo ovoga jutra na poljsko-ukrajinskoj granici odakle izvještava kolegica Adisa Imamović, uživo i na rumunsko-ukrajinskoj granici odakle izvještava Petar Gajić. Uživo smo i u Ukrajini, Ana Mlinarić izvještava iz Lavova.

Kakva je trenutno monetarna sigurnost CB BiH; da li će rasti kamatne stope; rastu li depoziti; šta se dešava sa inflacijom. Gost Novog dana je Senad Softić, guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine.

O jučerašnjim mirovnim pregovorima između Rusije i Ukrajine, diplomatskom forumu koji je zakazan za danas, ali i ostalim vijestima iz svijeta, uživo iz Antalije danas izvještava urednik vanjske politike na N1 Esmir Milavić.

Da li sa velikim brojem izbjeglica se može očekivati i novi broj onih koji traže posao, radne snage sa druge strane? Mnoge kompanije se gase, šta sa radnicima, da li će biti prinuđeni uraditi prekvalifikaciju u druga zanimanja kako bi mogli pronaći novi posao? Koji su oglasi za poslove najpopularniji u BiH? Gost Novog dana Dominik Raškaj – agent za zapošljavanje.

Kako postaviti životne ciljeve? Kakvu podršku i od koga očekivati u životu? Kako se nositi sa gubitkom, razvodom, izazovima roditeljstva? Šta učiniti kada osjećamo lično nezadovljstvo?

Profesionalna trenerica Amra Omeragić danas je naša gošća, sa odgovorima na ova pitanja.

Source link: ba.n1info.com