U istoj ulici se nalaze i ukrajinsko, srpsko te kosovsko veleposlanstvo

Tirana promijenila ime ulice u kojoj je ruska ambasada: 'Rusi će morati raditi, živjeti i primati poštu na adresu Slobodna Ukrajina'

Albanska prijestolnica Tirana će preimenovati ulicu u kojoj se nalaze rusko i ukrajinsko veleposlanstvo u ‘Slobodna Ukrajina’, kako bi odali počast ukrajinskom otporu u ratu, rekao je tiranski gradonačelnik Erion Veliaj. “Ova ulica će definirati naš grad”, poručio je gradonačelnik.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Našu generaciju će obilježiti ova krvava ruska agresija i herojski otpor Ukrajine bi trebao biti zapamćen”, ustvrdio je Veliaj za Reuters dodavši kako će novo ime biti podsjetnik osoblju ruskog veleposlanstva. “Rusi će morati raditi, živjeti i dobivati poštu na adresu ulice Slobodna Ukrajina”, kazao je.

U istoj ulici se nalaze i srpsko i kosovsko veleposlanstvo, a Veliaj smatra da je i rat Srbije protiv Kosova sukob koji će obilježiti generaciju. Ulica je prije nosila ime Donike Kastrioti, supruge albanskog nacionalnog heroja Skanderbega.

I litvanska prijestolnica promijenila ime ulici

Prošlog tjedna je i glavni grad Litve, Vilnius, promijenio ime ulice u kojoj se nalazi rusko veleposlanstvo u Ulicu ukrajinskih junaka. Tada je gradonačelnik Remigijus Šimašius poručio kako će na svakoj vizitki ruskih diplomata morati pisati da im je ured u Ulici ukrajinskih junaka.

“Svatko tko piše veleposlanstvu morat će razmisliti o žrtvama ruske agresije, i o ukrajinskim junacima”, napisao je Šimašius.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr