DPS ne pita za cijenu povratka na vlast, manjinska vlada kupovina je vremena “da bi se konsolidovao onaj koji bi trebalo da bude predmet krivičnog gonjenja”. Manjinska vlada ne može sprovoditi politiku borbe protiv kriminala i korupcije, umjesto da “zatvorite ljude koji su se bavili kriminalom, zatvorićete vladu tako da mogu da je sruše kad god hoće”

Pakt s DPS-om zatire pravnu državu

Za Crnu Goru je najbolje da ne sluša nikoga sa strane: Božo Prelević

Povratak Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast godinu i po nakon što je poražena na izborima, predstavljao bi zatiranje ideje vladavine prava u Crnoj Gori — ocijenio je Božo Prelević, advokat i prvi ministar policije u Srbiji nakon smjene režima Slobodana Miloševića.

On je kazao da Crna Gora ne smije da ponovi ono što desilo Srbiji nakon 5. oktobra 2000. godine i Miloševićevog “pada” — da se poražene snage, koje su držale zemlju godinama zarobljenom, vrate i još čvršće zauzmu pozicije moći.

”Prethodna vlast neće propustiti šanse da se osveti i zauzme još jače pozicije. Oni znaju političku tehnologiju. Ništa se, u tom slučaju, kod vas neće desiti nego ovo što se dešava u Srbiji. Razočarenje Demokratskom strankom (DS) u Srbiji rezultira dvanaestogodišnjom vladavinom Aleksandra Vučića. I sad svi kukaju… Kad pogledate Srbiju, nijedan od tih ljudi koji je izgubio vlast od Srpske napredne stranke (SNS) više nema šta da traži na političkoj sceni Srbije…”, rekao je Prelević u intervjuu “Vijestima”.

On navodi da misli da je manjinska vlada, koju je ponudio Građanski pokret (GP) URA i kojoj je podršku najavio DPS, kupovina vremena “da bi se konsolidovao onaj koji bi trebalo da bude predmet krivičnog gonjenja”.

Source link: www.vijesti.me