Ukrajinci tvrde da su u okupiranim područjima djeca u podrumima, a Rusi ne dopuštaju da ih se evakuira

Nastavalja se agonija Irpina: Ukrajinci javalju da je u ruskom granatiranju ubijeno dvoje djece

FOTO: AFP

Ekipe CNN-a su jutros zabilježile teško granatiranje zapadno i sjeverozapadno od Kijeva. Udare granata čuli su članovi njihovih timova u prijestolnici, ali i u ruralnim područjima oko grada, pišu, te javljaju kako su dvije ili više minobacačkih ili topničkih granata pogodile kontrolnu točku za prijelaz civila iz Irpina u Kijev.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinske vlasti navode da je pritom poginulo troje ljudi od kojih su dvoje bila deca. Snimke na društvenim mrežama već danima prikazuju stravične razmjere uništenja Irpina, gradića smještenog oko 20 kilometara sjeverozapadno od Kijeva.

Ukrajinci tvrde da su u okupiranim područjima djeca u podrumima

Oleksij Arestovič, savjetnik ureda predsjednik Volodimira Zelenskog rekao je da su Rusi zauzeli Hostomel i Buču u subotu. “Ozlijedili su puno djece i ne dozvoljavaju da ih evakuiramo, unatoč brojnim molbama da se otvori zeleni koridor. Mnogo djece je u podrumima”, rekao je.

“Tamo su podrumi s po 70 djece koja sjede i čekaju, a oni ih ne puštaju. To je katastrofa sa humanitarne i s moralne točke”, kazao je i dodao da se to pitanje raspravlja na najvišim instancama humanitarnih organizacija.

Source link: www.telegram.hr