Autori slike su ruskog predsjednika prozvali ‘bratom’

U Beogradu osvanuo mural posvećen Putinu. Nalazi se u finom društvu Mladića i Draže Mihailovića

FOTO: Screenshot / Telegraf.rs

U Beogradskoj četvrti Vračar danas je osvanuo mural s likom ruskog predsjednika Vladimira Putina, javljaju srpski mediji. Mural je naslikan na križanju Njegoševe i Ulice Kralja Milutina, a osim lika ruskog predsjednika, tu je i riječ “brat” napisana na ćirilici.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Zid na kojem je naslikan Putin bojan je u boje ruske zastave. Telegraf podsjeća da je se nedaleko od ovog murala nalaze i oni posvećeni Ratku Mladiću i Draži Mihailoviću. Srpski list ističe da je Mladićev mural u više navrata je uništavan i ponovo popravljan.

Jučer veliki skup u Beogradu

U središtu Beograda u petak navečer održan je veliki skup u znak “podrške ruskom narodu”. Okupljanje su organizirale desničarske skupine, a prosvjednici su izrazili nezadovoljstvo zbog podrške Srbije rezoluciji UN-a kojom je osuđen napad Rusije na Ukrajinu.

Skup je počeo puštanjem himni Srbije i Ruske Federacije, a vođe desničarskih grupa poručile su da je razlog prosvjeda podrška Rusiji, kao odgovor na glasanje Srbije za rezoluciju Opće skupštine UN-a kojom je osuđena invazija Rusije na Ukrajinu. Za srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, čiji je ured nedaleko od okupljenih prosvjednika, organizatori kažu da je pokazao svoj “izdajnički karakter”.

Source link: www.telegram.hr