‘Ruski saboteri po ulicama pucaju u civile u autima. Tako su napali i nas’, objavio je dopisnik Sky Newsa

Breaking: Novinari Sky Newsa u Kijevu upali u zasjedu, snimljeno kako bježe dok pucaju po njima

U okolici Kijeva napadnuta je ekipa Sky Newsa, objavljeno je u petak kasno navečer. Dok su se glavni dopisnik Stuart Ramsay i njegov tim autom probijali do grada, netko je po njima počeo pucati. Reporteri ni u jednom trenutku nisu gasili kameru stoga je zabilježena svaka sekunda njihovog dramatičnog iskustva.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Snimatelj Richie Mockler pogođen je dvaput, no srećom, u pancirku. Ranjen je i Ramsay. “Njihovo iskustvo ilustrira razmjere kaosa i nasilja dok ruska invazija ulazi u novu, smrtonosniju fazu”, objavio je Sky News.

‘Ruski saboteri šire teror’

“Svatko bi trebao ovo pogledati. Rusi su nastavili pucati, iako su oni jasno kazali da su novinari”, objavio je njihov kolega Andy Huges na Twitteru, podijelivši pritom video.

Na početku snimke narator pojašnjava: “Ukrajinski narod napadaju iz zraka i sa zemlje, napada ih artiljerija, tenkovi. Vlada danima upozorava na ruske sabotere koji se uvlače u zemlju i šire teror; na teroriste koji napadaju civile u autima dok prolaze ulicama. I oni doista postoje, kao što smo se uvjerili i sami”.

‘Mi smo imali sreće’

Snimka prikazuje ekipu Sky Newsa u autu na koji odjednom netko počinje pucati. Pucnjava ne prestaje, iako ekipa viče: “Mi smo novinari!”. Unatoč ranjavanju, reporteri su uspjeli pobjeći iz auta i skloniti se u nekoj obližnjoj radionici. Nakon nekoliko sati uspjeli su organizirati evakuaciju i spasila ih je ukrajinska policija.

“Mi smo imali sreće. Tisuće Ukrajinaca nisu. A ovaj dan svakim je danom sve gori”, kaže Ramsay na kraju videa koji možete pogledati ovdje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr