Mihajlović: Građani su podržali razvoj, opozicija bi da zatvara Srbiju

Foto: K1/ Printscreen

Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović, izjavila je danas da deo opozicije svoju kampanju gradi isključivo na protivljenju investicijama i projektima, po čemu su se isticali i u periodu dok su bili na vlasti.

Ona je, reagujući na kritike Miroslava Aleksića, potpredsednika Narodne stranke, rekla da su se građani jasno opredelili protiv politike zatvaranja.

„Kao što ste zatvarali Srbiju time što niste izgradili nijedan auto-put, niti otvarali nova radna mesta, tako se i danas borite protiv novih investicija, razvoja i rasta, jer je siromašna, nerazvijena i nezaposlena Srbija jedina opcija na koju ste navikli. Na sreću, građani i građanke Srbije vide auto-puteve, vide nove bolnice, škole, veće zarade i bolje uslove za život. To su naši rezultati, zahvaljujući kojima imamo podršku građana. Za razliku od perioda kada ste vi bili na vlasti, danas se u Srbiji ne zatvaraju fabrike, ljudi ne ostaju bez posla i danas smo vodeća zemlja u regionu kada je reč o privlačenju stranih direktnih investicija“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je navela da je država odgovornom ekonomskom politikom obezbedila privredni rast uprkos globalnoj krizi i pandemiji.

„Uprkos globalnoj ekonomskoj krizi i pandemiji, Srbija je uspela da očuva privredu, smanji nezaposlenost, poveća prosečnu platu i zadrži finansijsku stabilnost. Razlika između naše i vaše vizije jeste u tome što ćemo nastaviti da obezbeđujemo uslove da Srbija bude moderna, razvijena evropska država u kojoj su dobrodošle sve kompanije“, poručila je Mihajlović.

Source link: www.danas.rs