"Mi smo u procesu reformi i više puta smo rekli da smo spremni da podržimo manjinsku vladu — razmišljaćemo i o tome — ali u kontekstu posljednjih dešavanja mislimo da je politička vlada jedino rješenje. U njoj bi bile sve proevropske političke partije, koje žele da naprave iskorak u pregovorima s EU, da odblokiraju institucije… Siguran sam da na ovom fonu postoji većina u Crnoj Gori"

Eraković: Situacija nije ista kao na početku pregovora, politička vlada jedino rješenje

Eraković, Foto: Boris Pejović

Poslanik DPS-a Jevto Eraković saopštio je da je, posmatrajući novu bezbjednosnu situaciju, jedino pravo rješenje za prevazilaženje krize i jačanje institucija formiranje političke vlade, poručivši da situacija «nije ista kao na početku pregovora».

Lider DPS-a Milo Đukanović saopštio je prije samo sedam dana da je najrealnije da se postigne konsenzus o formiranju manjinske vlade.

On je prije tri sedmice poručio da je DPS spreman da podrži manjinski kabinet, bez učešća u njemu.

Eraković je kazao da je DPS od svog nastanka državne interese stavljao ispred partijskih. Govoreći o političkoj vladi kao rješenju, kazao je da je to vlada koja odražava političku situaciju u parlamentu i da ako neko želi istinski da posmatra situaciju u zemlji, okruženju i međunarodnim okolnostima, ona predstavlja jedino moguće rješenje.

Source link: www.vijesti.me