DecenijAVlasti – peta epizoda (VIDEO)

Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Pogledajte petu, poslednju epizodu serijala „DecenijAVlasti“, u produkciji N1.

Godine 2020. i u Srbiju stiže koronavirus. Kako je vlast odgovorila na epidemiju? Kako je izgledao život u vreme vanrednog stanja i policijskog časa? Zašto je Srbija sa vrha, dospela na dno lestvice po procentu vakcinisanih građana?

Šta su doneli izbori održani u vreme korone i zašto je su se rotirali ministri policije i odbrane?

Šta danas znamo o GIM-u, Jovanjici, klanu Veljka Belivuku? Ko je otišao, a ko izašao iz zatvora? Zašto su građani odlučili da blokiraju saobraćajnice u Srbiji?

N1 podseća, serijal je urađen u režiji Janka Baljka, sa glumcem Srđanom Miletićem kao naratorom, a gledaoce podseća na događaje i procese protekle decenije koji su doveli do ovog specifičnog istorijskog trenutka u kojem se Srbija nalazi.

Serija „DecenijAVlasti“ u pet epizoda detaljno opisuje put kojim su jedan čovek i jedna partija preuzeli skoro apsolutnu kontrolu nad jednom zemljom i pretvorili ovaj deo sveta u svojevrsni centar populizma i autokratije.

Kako je SNS osnovana i kojim je putem išla? Da li je Srbija napredovala ili potrošila deceniju kako bi se učvrstila vladavina jedne partije i jednog čoveka? Godine izbora, mitova, propagande, nasilja… Kako smo živeli, čemu se radovali, zbog čega plakali…

Source link: www.danas.rs