Nesuđeni ministar otkrio svoju stranu priče: ‘Cijelu noć sam putovao, ovaj dan treba preživjeti. Nisam bio jedina opcija, ali ne bih o imenima‘

Goran Mehkek/Cropix

Šef HNS-a Stjepan Čuraj u utorak navečer gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Na pitanje je li mu žao što nije postao ministar, kazao je da su mu osjećaji podijeljeni. Ispričao se svim novinarima kojima tijekom utorka nije stigao dati izjavu.

— Preuzeo sam tu mogućnost svjestan siline posla koja treba biti napravljena, ali će možda s te strane sada biti jedan dio olakšanja, rekao je Čuraj.

Ne smatra da je dobio nož u leđa koalicijskih partnera, jer ga nisu puno iznenadile njihove reakcije. Premijer ga je je, kako je kazao, nazvao u ponedjeljak navečer. Rekao je da će krenuti konzultacije s koalicijskim partnerima, prihvate li njegov prijedlog. Nakon toga je premijer obavio određene konzultacije. Šef HNS-a svima je zahvalio na povjerenju.

Priča se u utorak nešto promijenila.

Radimir Čačić je, kako je rekao Čuraj, tražio paritet.

— On je tražio da budu svi jednako zastupljeni što se tiče rekonstrukcije. Čak je izjavio na sastanku da ne misli da ja ne bih dobro radio posao, nije ništa osobno, hvala i njemu na podršci. Bitno je da osoba koja će to doći raditi mora biti poznavatelj državne uprave, javne nabave, a sada mora li biti arhitekt, mislim da ne… , rekao je Čuraj.

— Cijelu noć sam putovao, ovaj dan treba preživjeti, nije kao i svaki drugi, kazao je Čuraj.

Na pitanje dokle je spreman podupirati Vladu, s obzirom na nedavna uhićenja i istrage, nesuđeni nasljednik Darka Horvata naglasio je kako Vlada mora biti stabilna. ''Ako Vlada ne može funkcionirati — izbori su jedina opcija'', mišljenja je Čuraj.

— Treba vidjeti kako informacije mogu tako curiti», kazao je.

— Da se protiv mene vodi istraga, sigurno je da ne bih bio u Vladi, rekao je Čuraj te dodao kako Borisa Miloševića podržava. On je, kako je rekao, poštena i dobra osoba, za koju ne zna kako se našla u toj situaciji.

— Problem je što ministri saznaju za svoje ime iz medija, pogotovo kad pročitaju da se radi o nečemu prije pet godina, to je stvarno čudno, pogotovo ako su uvjereni da nisu ništa loše napravili. Nikoga ne opravdavam i ne branim, ali čudno je kad u medijima pročitate da ste napravili nešto loše…, dodao je Čuraj te dodao kako on nije bio jedina opcija za ministra graditeljstva, ali nije htio otkrivati imena.

Nastave li se dalje istrage protiv vladajućih, bit će potrebna rekonstrukcija, zaključio je Čuraj za Novu TV.

Source link: slobodnadalmacija.hr