Желиковски: Русија провоцира за да ја обвини Украина

Ситуацијата во Украина е екстремно опасна. Руски провокации и нивните платеници како единицата Вагнер длабоко навлегуваат во Украина. Целта е со провокации  да се обвини Украина за ескалација на ситуацијата.

Политикологот на дипломатската академија во МНР на Украина Станислав Желиковски за ТВ 24 ја анализира ситуацијата во Украина.

Source link: www.24.mk