Рамадани за ТВ 24: Квалитетот на амбасадорите и конзул да биде подобар, но дипломатијата еродира

Исмет Рамадани советник на премиерот за евроатлански интеграции во емисијата 24 анализа потенцираше дека ние сме држава која треба да се докаже и покаже во Европа зошто работиме со години да ги постигнеме тие вредности кои се наша цел.

— Во тој дел треба да се внимава, зошто тоа е огледало на државата. По некој природен од, би требало квалитетот на амбасадорите и конзул да биде се подобар и подобар, но дипломатијата еродира. — рече Рамадани.

Source link: www.24.mk