Srpska lista: Ponoš turistički na Kosovu

Foto: FoNet/Milica Vučković

Srpska lista (SL) ocenila je danas, komentarišući boravak predsedničkog kandidata Ujedinjene Srbije Zdravka Ponoša na Kosovu, da je on Kosovo i Metohiju „posetio turistički“ i da time nastavlja praksu „svojih prethodnika“ da taj prostor obilazi „samo u sklopu kampanje, jednom u četiri godine“.

U saopštenju SL ističe da Ponošu Priština nije zabranila posetu kao što zabranjuje posetu direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću, ministrima i sportskim i kulturnim radnicima.

„Očigledno da Đilasov kandidat ima simpatije Prištine i naravno podršku“, ocenila je Srpska lista.

Kako se dodaje, Srbi sa Kosova i Metohije su „umorni od ovih političkih turista, mađioničara koji prodaju maglu, pokupe cirkusku šatru i odu dalje“.

„Nama je potrebno da, kao i prethodnih nekoliko godina, na čelu Srbije bude državnik koji čuva i naš narod i mir, jača Srbiju ali i nas na Kosovu i Metohiji, nama je potreban lider kao što je predsednik Aleksandar Vučić koji je na svim izborima na ovim prostorima dobijao najveći broj glasova“, navela je u saopštenju Srpska lista.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da kandidat za predsednika Srbije dela opozicije i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Zdravko Ponoš ne može da očekuje „simpatije“ Srba sa Kosova jer oni „znaju koliko su im štete nanele“ odluke vlasti Srbije od 2000. do 2012. godine.

Kada bi se nacionalni identitet sastojao samo od reči, onda bi u našem nacionalnom identitetu reč Kosovo bila najveći gradivni blok, izjavio je kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za predsednika Srbije Zdravko Ponoš, koji je danas, kako je saopšteno, boravio na Kosovu i Metohiji i obišao crkve i manastire u Prištini i Prizrenu.

Source link: www.danas.rs