Naredne sedmice u BiH pretežno oblačno sa povremenim padavinama

Izvor: N1

Sutra ujutro na istoku i sjeveroistoku Bosne očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme.

Poslijepodne i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i djelimično sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 3 na jugu do 5, a dnevna od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14 °C.

Utorak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Krajem dana padavine i u Krajini, a tom noći u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 7 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 °C.

Srijeda pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U jutarnjim satima padavine u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7 na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 °C.

U četvrtak 17.02.2022., pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 0 do 6 na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14 °C, naveli su meteorolozi FHMZ BiH.

Source link: ba.n1info.com