Деспотовски: Платите во зоните до лани беа пониски од просечните македонските плати

До минатата година платите во ТИРЗ-овите во просек беа пониски од платите во националната економија, иако компаниите во зоните уживаат многу повеќе бенефиции од компаниите коишто оперираат надвор од нив. Очекувам годинава тоа да се промени, вели директорот на технолошко-индустриските развојни зони Јован Деспотовски во неделното интервју на радио Слободна Европа.

Source link: www.24.mk